Uutiset

12.12.2018

Hyvää joulua!

Emme lähetä joulukortteja, vaan tuemme niihin varatuilla rahoilla Hyvä Joulumieli -keräystä sekä Vantaan turvakotiyhdistystä.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi. Köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat ostaa ruokatarvikkeita jouluksi.

Vantaan turvakotiyhdistys on kansalaisjärjestö, joka tekee työtä turvallisten lähisuhteiden puolesta. Jokaisella ihmisellä on oikeus väkivallattomaan elämään. Vantaan turvakotiyhdistys auttaa lähisuhdeväkivallan eri osapuolia ja vaikuttaa lähisuhdeväkivallan asiantuntijana erilaisissa verkostoissa.

Lahjoitusten myötä toivotamme kaikille asiakkaillemme lämmintä joulumieltä.

 


 

12.12.2018

3D-Win -ohjelmistokoulutus helmikuussa

Vuoden 2019 ensimmäinen 3D-Win -ohjelmistokoulutus järjestetään Vantaalla 12.-13.2. Lähetämme koulutuksen tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumisohjeet tammikuun alussa. Jos haluat liittyä postituslistallemme, ota yhteyttä kirsi@3d-system.fi

 


 

22.11.2018

3D-Win 6.5.0.1 päivitys 

Uusi päivitys versioon 6.5.0.1 (22.11.2018) on ladattavissa Asiakkaat-sivulta.

 


 

12.11.2018

3D-Win -käyttäjäpäivät

Perinteiset 3D-Win -käyttäjäpäivät järjestettiin Helsingissä 8.-9.11. Kiitokset kaikille osallistujille!

Päivien luentomateriaali löytyy täältä: Käyttäjäpäiväaineisto_2018.pdf

 


1.11.2018

Novatron Oy 3D-system Oy:n osaomistajaksi

Novatron Oy on ostanut 49% 3D-system Oy:n osakekannasta. Yritysjärjestelyllä turvataan 3D-Win -ohjelmiston kehityksen jatkuvuus ja hyvä palvelutaso kaikille nykyisille ja tuleville asiakkaille.

3D-system Oy:n perustajat ja pääomistajat Jarmo Muukkonen ja Markku Saloranta jatkavat edelleen yrityksen johdossa. Nykyisen henkilöstön jatkaessa tehtävissään yritykseen palkataan lisäksi uusia työntekijöitä vahvistamaan myyntiä, asiakaspalvelua ja tuotekehitystä.

”Yrityskaupalla Novatron laajentaa toimintaansa uusille alueille. 3D-Win -ohjelmistolla on merkittävä rooli suomalaisessa infrarakentamisessa, osaomistajina tuomme 3D-systemiin lisäresursseja ohjelmistokehitykseen, myyntiin ja asiakaspalveluun”, kertoo Novatronin toimitusjohtaja Jukka Tervahauta.

”3D-system Oy täytti kesäkuussa 25 vuotta ja oli aika miettiä tarkemmin ohjelmiston tulevaisuutta. 3D-Win -ohjelmistomme on saavuttanut vuosien varrella merkittävän roolin sekä rakentajien, mittaajien että julkishallinnon piirissä. Näemme, että tämä oli paras ratkaisu kaikkien käyttäjien kannalta turvata ohjelmiston jatkokehitys ja tuki tulevaisuudessa. Novatronin kanssa olemme tehneet jo vuosia läheistä yhteistyötä tietomallinnuksen, tuotekehityksen ja viime aikoina myös ohjelmiston koulutuksen saralla. Novatron tuo mukanaan uusia innovaatioita, ideoita ja lisää mahdollisuuksia rekrytointeihin sekä laajentumiseen”, kertoo Jarmo Muukkonen.

3D-system Oy on suomalainen maanmittausalan ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut suunnittelemaan ja tuottamaan ohjelmistoja mittaus-, paikkatieto-, kartta- ja suunnittelutarpeisiin. 3D-systemillä on tällä hetkellä 4 työntekijää ja toimitilat Vantaalla.

Novatron Oy on suomalainen teknologiayritys, joka suunnittelee, valmistaa ja toimittaa koneohjausjärjestelmiä, laitteita ja ohjelmistoja digitaalisen infrarakentamisen tarpeisiin. Novatronin palveluksessa on noin 100 työntekijää ja sen pääkonttori sijaitsee Pirkkalassa.

 

Lisätietoja:

Jarmo Muukkonen, toimitusjohtaja, 3D-system Oy, p. 0400-476661,jarmo@3d-system.fi

Jukka Tervahauta, toimitusjohtaja, Novatron Oy, p. 03-3572611, jukka.tervahauta@novatron.fi

 


 

6.6.2018

3D-system Oy 25 vuotta

Tänään 6.6.2018 tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun yhtiömme perustamisasiakirja allekirjoitettiin.

3D-system saavutti leikki-iän 5 vuotta 6.6.1998

Jarmo ja Markku kesäkuussa 1998, kun 3D-system saavutti leikki-iän 5 vuotta.

Aluksi oli vain idea siitä mitä ryhdytään tekemään, mitään myytävää ei vielä ollut. Seuraavana vuonna saimme kehitettyä Husky-tallentimissa toimineen MM-ohjelmiston siihen kuntoon, että pääsimme toimittamaan tallentimia ja ohjelmia asiakkaille. Tuolloin tallentimia pystyi varsin vapaasti ja avoimesti yhdistelemään eri merkkisiin takymetreihin ja tämän ansiosta näitä tallentimia myytiinkin heti mukavasti. Vuosien varrella tallentimia ja ohjelmia myytiin kaikkiaan lähes 300 kappaletta. Vielä tänäänkin muutama FS/2 on päivittäisessä käytössä, vaikka laitteiden valmistus lopetettiin jo vuosia sitten.

Myöhemmin myyntimme laajentui kattamaan myös muut mittaustarvikkeet ja solmimme jälleenmyynti- ja maahantuontisopimuksen Nikon-mittauslaitteista. Tästä muutaman vuoden kuluttua aloimme maahantuoda ensin Sercel/Thales -merkkisiä GPS-vastaanottimia, jotka myöhemmin vaihtuivat Ashtech-merkkisiksi. L1/L2 -vastaanottimia myytiin kaikkiaan yli 100 kappaletta. Maailmalla tapahtuneiden, päämiehiä koskeneiden myllerrysten takia luovuimme pikkuhiljaa laitteistomyynnistä ja keskityimme nykyiseen päätuotteeseemme, joka on oma ohjelmistomme 3D-Win.

3D-Win -ohjelmistoa alettiin ohjelmoida heti kesällä 1993. Ensimmäinen vuosi meni lähinnä Windows-käyttöjärjestelmää opetellessa, mutta vuoden 1994 lopussa julkaisimme 3D-Win version 2.0, joka toimitettiin ensimmäisille asiakkaille juuri ennen vuodenvaihdetta. Seuraavana vuonna muutama suurempi kaupunki osti ohjelmiston käyttöoikeuden. Aluksi ohjelmassa oli vain muutama formaatti tuettuna ja osa nykyisistä editointi- ja laskentatoiminnoista. Mutta heti alusta alkaen mukana olivat Ryhmä, Hakutapa ja Elementtilista, jotka tänäkin päivänä muodostavat ohjelmiston ytimen. Myös maastomalliohjelman tekeminen aloitettiin samaan aikaan, ja heti alkuun asiakkaissa herätti innostusta kolmioinnin nopeus. Tämän jälkeen ohjelmistoon on lisätty siihen nykyisin kuuluvat toiminnot pala kerrallaan. Nyt 3D-Win -ohjelmistosta on julkaistu jo versio 6.4 ja sitä käytetään Suomessa ja muutamassa muussakin maassa noin 2 000 lisenssin voimin.

Kiitos menestyksestämme kuuluu tietysti henkilökunnalle: niin nykyisille kuin entisillekin työntekijöille. Sekä tietysti teille asiakkaille, jotka olette luottaneet meihin ja kehittäneet kanssamme 3D-Win -ohjelmiston siksi ohjelmaksi, joka se tänä päivänä on. Myös kaikki yhteistyökumppanimme ansaitsevat kiitokset.

Jatkamme tästä seuraavalle kvartaalille työn merkeissä, ilman sen suurempia juhlallisuuksia…

 


25.4.2018

3D-Win Kairausohje 64

3D-Win Kairausohje on päivitetty vastaamaan ohjelman versiota 6.4. Tämä ja muut 3D-Win -ohjelmiston manuaalit löytyvät Asiakkaat-sivun kohdasta Manuaalit pdf-muodossa.


25.4.2018

3D-Wiki avattu

Olemme luoneet foorumin rinnalle wiki-sivuston, jossa on tarkoitus kertoa 3D-Win -ohjelmiston toiminnoista foorumia laajemmin. Foorumi jää edelleen keskustelu- ja kyselykäyttöön.

Olemme kiitollisia, jos kommentoitte artikkeleita esimerkiksi sähköpostitse 3d@3d-system.fi (tai suoraan kirjoittajalle) tai lähetätte ehdotuksia mistä aiheista toivotte artikkeleita kirjoitettavan. Otamme myös mielellämme vastaan kirjoittamianne artikkeleita ja lisäämme niitä sivustolle, tietenkin kirjoittajan mainiten. Hyvistä ja mielenkiintoisista artikkeleista voi jopa saada pienen palkinnon.

3D-Wiki löytyy osoitteesta www.3d-system.net/wiki

3D-Forum löytyy osoitteesta www.3d-system.net/forum

 


5.10.2017

Muistutus 3D-Win -ohjelmiston suojastavan vaihdosta

Kuten olemme aiemmin tiedottaneet, 3D-Win -ohjelmiston suojaustapa vaihtuu tänä vuonna. Marraskuussa julkaistava 3D-Win -ohjelmiston versio 6.4 ei enää tue vanhoja suojaustapoja. Kesäkuussa julkaistu versio 6.3.2 on viimeinen, jota voi käyttää vanhojen suojausten kanssa.

Voitte helposti tarkistaa suojaustapanne kohdasta Ohje - Tietoja.

Jos kohdassa Tyyppi on mainittu sana Sentinel, on asia teidän kohdaltanne kunnossa. Epäselvissä tapauksissa voitte ottaa meihin yhteyttä, niin kerromme, onko organisaationne lisenssit jo päivitetty.

Mikäli päivitys on kohdallanne suorittamatta, tutustukaa ohjeisiin Suojauksen_muutos_3D-Win.pdf. Työasemakohtaisissa lisensseissä toimittakaa ohjeissa 3D-Win-työasema-USB-suojausadapteri-käyttäjä.pdf pyydetty C2V-tiedosto meille, niin lähetämme päivityksen lisenssiinne teille sähköpostitse.

Verkkolisenssien ja lisensointien muutosten suhteen pyydämme olemaan yhteydessä meihin mahdollisimman pian. Verkkolisensseistä löytyy  lisätietoja Asiakas-välilehdeltä.

Huomioittehan, että suojaustapa on oltava vaihdettuna ennen kuin päivitätte version 6.4!

Lisätietoja varten voitte ottaa yhteyttä jarmo@3d-system.fi


Keskustelufoorumi avattu

Olemme avanneet osoitteessa www.3d-system.net/forum keskustelupalstan 3D-system Oy:n ja ohjelmistojemme ympärille. Palstaa voi käydä lukemassa vapaasti mutta sinne kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen. 

Toivomme että foorumista muodostuisi vilkas paikka keskustelulle käyttäjien kesken ja sieltä saisi helposti vastauksen kysymyksiinsä ohjelmistojen tiimoilta.

Me 3D-systemin väki vastaamme niihin kysymyksiin jotka koskevat ohjelmaamme mutta muihin kysymyksiin vastaamiseen tarvitaan kaikkien apua.